Rapeaa ankanrintaa ja artisokkaa

Rapeaa ankanrintaa ja artisokkaa
Recipe rating
How many stars you give this recipes?
Category: Pääruoat
Author: Paul Svensson
Servings: 4
Main ingredients
2 ankanrintaa, 700 g 

Other ingredients
Riimisuolausliemi 
1 l vettä 
1/2 dl suolaa 
1 appelsiinin raastettu kuori 
1/2 dl fariinisokeria   

Artisokkalisuke 
3 tuoretta latva-artisokkaa (tai säilykeartisokanpohjaa) 
1 l kanalientä 
2 appelsiinin puristettu mehu 
1 dl valkoviiniä 
1 keltasipuli lohkottuna 
2 laakerinlehteä 
1 timjaminoksa 
1 basilikanoksa 
suolaa, mustapippuria   

Vinegretti 
1 appelsiini 
1/2 dl oliiviöljyä 
1 rkl sampanjaviinitikkaa tai valkoviinietikkaa 
suolaa, mustapippuria   
Cooking process
Uuninlämpö 125 °C     

Keitä riimiliemi ja jäähdytä se. Raakasuolaa ankanrinnat riimiliemessä 20 minuuttia. Ota pois liemestä ja kuivaa.    

Leikkaa tuoreiden artisokkien varret ja lehdet irti. Leikkaa pohjat pyöreiksi ja poista niiden yläpuolella olevat sitkeät kuidut. Keitä artisokanpohjat pehmeiksi kanaliemessä, johon on lisätty   appelsiinimehu, valkoviini, sipuli, laakerinlehdet, timjami, basilika, suolaa ja mustapippuria.   

Leikkaa vinoja ruutuja ankanrinnan rasvapintaan. Pane ankanrinnat ilman rasvaa kylmälle pannulle rasvapuoli alaspäin. Paista keskilämmöllä, kunnes pinta on rapean ruskea; paista sitten toinen puoli nopeasti. Pane ankanrinnat uunivuokaan rasvapinta ylöspäin 8-10 minuutiksi tai kunnes lihalämpömittari näyttää 58 °C. Anna ankanrintojen vetäytyä folioon käärittynä noin 10 minuuttia.   

Kuori kokonainen appelsiini juuresveitsellä kalvottomaksi niin, että hedelmäliha tulee näkyviin. Leikkaa sen jälkeen jokainen lohko yksitellen irti kalvojen välistä. Paloittele hedelmäliha ja sekoita palat muiden vinegretin ainesten kanssa. Leikkaa ankanrinnat ja artisokanpohjat viipaleiksi tarjoiluvadille ja kaada vinegretti niiden päälle. 
Send recipe via e-mail:
Your message (click here):

Recipe search

Find recipes by key word.



Restrict the search to:








This is how Delicard gift cards work

To the sender of the gift - quick and easy to order

1

Choose the gift card

Choose the gift card that fits your purpose the best from our seasonal card selection.

2

Personalize your gift card

Add a personal greeting to the gift you have chosen.

3

Choose delivery method

You can choose mailing or eDelicard. Luxurious gift cards can be sent by post to one address or directly to the gift receivers.

To the receiver of the gift - choose your gift and enjoy

1

Choose the products you desire

Redeem your gift card from www.delicard.fi by entering the number of your gift card and selecting the products.

2

Choose delivery date and place

Enter the delivery date and address.

3

Enjoy the gift

Receive the expected package and enjoy your wonderful Delicard gift.


SHOPPING CART

Shopping Cart is empty.