Rapeaa ankanrintaa ja artisokkaa

Rapeaa ankanrintaa ja artisokkaa
Reseptin arvosana
Montako tähteä annat tälle reseptille?
Kategoria Pääruoat
Resepti: Paul Svensson
Ruokailijamäärä: 4
Päävalmistusaine
2 ankanrintaa, 700 g 

Muut valmistusaineet
Riimisuolausliemi 
1 l vettä 
1/2 dl suolaa 
1 appelsiinin raastettu kuori 
1/2 dl fariinisokeria   

Artisokkalisuke 
3 tuoretta latva-artisokkaa (tai säilykeartisokanpohjaa) 
1 l kanalientä 
2 appelsiinin puristettu mehu 
1 dl valkoviiniä 
1 keltasipuli lohkottuna 
2 laakerinlehteä 
1 timjaminoksa 
1 basilikanoksa 
suolaa, mustapippuria   

Vinegretti 
1 appelsiini 
1/2 dl oliiviöljyä 
1 rkl sampanjaviinitikkaa tai valkoviinietikkaa 
suolaa, mustapippuria   
Tee näin
Uuninlämpö 125 °C     

Keitä riimiliemi ja jäähdytä se. Raakasuolaa ankanrinnat riimiliemessä 20 minuuttia. Ota pois liemestä ja kuivaa.    

Leikkaa tuoreiden artisokkien varret ja lehdet irti. Leikkaa pohjat pyöreiksi ja poista niiden yläpuolella olevat sitkeät kuidut. Keitä artisokanpohjat pehmeiksi kanaliemessä, johon on lisätty   appelsiinimehu, valkoviini, sipuli, laakerinlehdet, timjami, basilika, suolaa ja mustapippuria.   

Leikkaa vinoja ruutuja ankanrinnan rasvapintaan. Pane ankanrinnat ilman rasvaa kylmälle pannulle rasvapuoli alaspäin. Paista keskilämmöllä, kunnes pinta on rapean ruskea; paista sitten toinen puoli nopeasti. Pane ankanrinnat uunivuokaan rasvapinta ylöspäin 8-10 minuutiksi tai kunnes lihalämpömittari näyttää 58 °C. Anna ankanrintojen vetäytyä folioon käärittynä noin 10 minuuttia.   

Kuori kokonainen appelsiini juuresveitsellä kalvottomaksi niin, että hedelmäliha tulee näkyviin. Leikkaa sen jälkeen jokainen lohko yksitellen irti kalvojen välistä. Paloittele hedelmäliha ja sekoita palat muiden vinegretin ainesten kanssa. Leikkaa ankanrinnat ja artisokanpohjat viipaleiksi tarjoiluvadille ja kaada vinegretti niiden päälle. 
Lähetä resepti sähköpostitse:
Your message (click here):

Reseptihaku

Etsi reseptejä vapaalla hakusanalla.



Rajaa hakua:








Näin Delicard-lahjakortit toimivat

Lahjan antajalle - vaivaton ja nopea tilaus

1

Valitse lahjakortti

Valitse tarkoitukseesi sopiva lahjakortti www.delicard.fi -sivuston sesonkikohtaisesta valikoimasta. HUOM! Muista kappalemäärä.

2

Personoi lahjakortti

Lisää valitsemaasi lahjaan henkilökohtainen tervehdys vastaanottajalle.

3

Valitse toimitustapa

Valitse toimitustavaksi postitus tai eDelicard. Postitse upeat lahjakortit voidaan toimittaa yhteen osoitteeseen tai suoraan lahjansaajille.

Lahjan saajalle - valitse lahjasi ja nauti

1

Valitse haluamasi tuotteet

Lunasta lahjakorttisi osoitteessa www.delicard.fi syöttämällä lahjakorttisi numero ja valitsemalla tuotteet.

2

Valitse toimitus­ajan­kohta ja -paikka

Ilmoita palveluun toivomasi toimitusaika ja -osoite.

3

Nauti lahjasta

Ota vastaan odotettu paketti ja nauti upeasta Delicard-lahjasta.


OSTOSKORI

Ostoskorisi on tyhjä.