Pippurinen härän entrecôte Café de Paris -maustevoin ja sherrykasvisten kera

Pippurinen härän entrecôte Café de Paris -maustevoin ja sherrykasvisten kera
Reseptin arvosana
Montako tähteä annat tälle reseptille?
Kategoria Pääruoat
Resepti: Paul Svensson
Ruokailijamäärä: 4
Päävalmistusaine
800 g härän entrecôtea
Muut valmistusaineet
1 tl rosépippuria 
1 tl viherpippuria 
1 tl mustapippuria 
suolaa 
paistinarua   

Café de Paris -maustevoi   
1 salottisipuli hienonnettuna 
2 rkl valkoviinietikkaa 
100 g voita 
1 rkl kapriksia 
1 rkl worcesterkastiketta 
1 rkl currya 
½ rkl paprikajauhetta 
1 rkl rakuunaa 
suolaa 
valkopippuria
Tee näin
Ota härän entrecôte hyvissä ajoin huoneenlämpöön ja hiero pippuri-suolaseos lihan pintaan. Sido entrecôte ja paista se  pannulla öljyssä ympäriinsä kullanruskeaksi. Pane liha 175-asteiseen uuniin, kunnes lihalämpömittari näyttää 56-60 astetta. Anna lihan vetäytyä folioon käärittynä noin 5 minuuttia. Poista naru ja leikkaa entrecôte annospaloiksi.   

Maustevoita varten kiehauta salottisipuli viinietikan kanssa ja jäähdytä seos. Lisää joukkoon kaprikset, worcesterkastike, mausteet ja tarvittaessa ripaus suolaa. Jäähdytä. Lisää seokseen huoneenlämpöinen  voi ja vaahdota kuohkeaksi.    

Pese uuniperuna ja leikkaa se lohkoiksi. Ruskista lohkot nopeasti kuumalla pannulla  öljyssä. Pane ne 175-asteiseen uuniin kypsymään. Kuori meloni ja leikkaa se lohkoiksi. Leikkaa myös jäävuorisalaatti  reiluiksi lohkoiksi. Paista melonilohkot ja jäävuorisalaattilohkot nopeasti ja varovasti kuumalla pannulla öljyssä. Pane paistetut salaatti- ja melonilohkot marinoitumaan hetkeksi sherryviinietikka-öljyseokseen, joka on maustettu suolalla ja pippurilla. Kokoa annokset panemalla lautasille alimmaiseksi paistettu salaatti, sitten perunaja melonilohkoja ja päällimmäiseksi Café de Paris -maustevoilla höystetty härän entrecôte-pala.

Ulkofileepihvin paistaminen:
Pihvit on hyvä ottaa lämpiämään ainakin noin tuntia ennen paistamista. Halutessasi voit silittää sileällä pihvinuijalla pihvin pinnan tasaiseksi muovikalvon välissä. Näin saat maukkaamman paistopinnan ja mehut pysyvät paremmin pihvin sisällä. Pinnan rasvakerros antaa grillattaessa ihanteellisen mehukkuuden, mutta voit poistaa ylimääräisen rasvan ennen tarjoilua.
 
Sipaise pihvin pintaan puhdasta öljyä, jotta pihvin pinta ei pala. Ripottele pihvin pintaan mausteita, sillä niiden maku paranee paistettaessa eivätkä ne ime kosteutta lihasta. Sopivia mausteita ovat esim. pippurit, paprika, chili tai curry. Kuumenna pannu hitaasti liedellä 2/3-tehoiseksi. Sipaise pannulle hivenen öljyä. Pane öljytty pihvi pannulle ja liikuta sitä hetki, jottei se ota pannuun kiinni. Kun pihvi on saanut hyvän makupinnan, laske lieden lämpötila 1/3:aan. Käännä pihvi, ennen kuin sen pintaan ehtii nousta lihasmehustetta. Älä painele pihviä. Poista pihvi pannulta, kun sen pintaan tirskahtavat ensimmäiset lihasmehusteet.
 
Ripottele kypsälle pihville suolaa. Tällöin vähäinenkin suola maistuu hyvin.  Pihvi tulee syödä heti, sillä pitkään lämpimässä ollut pihvi tulee kuivaksi. 
Lähetä resepti sähköpostitse:
Your message (click here):

Reseptihaku

Etsi reseptejä vapaalla hakusanalla.



Rajaa hakua:








Näin Delicard-lahjakortit toimivat

Lahjan antajalle - vaivaton ja nopea tilaus

1

Valitse lahjakortti

Valitse tarkoitukseesi sopiva lahjakortti www.delicard.fi -sivuston sesonkikohtaisesta valikoimasta. HUOM! Muista kappalemäärä.

2

Personoi lahjakortti

Lisää valitsemaasi lahjaan henkilökohtainen tervehdys vastaanottajalle.

3

Valitse toimitustapa

Valitse toimitustavaksi postitus tai eDelicard. Postitse upeat lahjakortit voidaan toimittaa yhteen osoitteeseen tai suoraan lahjansaajille.

Lahjan saajalle - valitse lahjasi ja nauti

1

Valitse haluamasi tuotteet

Lunasta lahjakorttisi osoitteessa www.delicard.fi syöttämällä lahjakorttisi numero ja valitsemalla tuotteet.

2

Valitse toimitus­ajan­kohta ja -paikka

Ilmoita palveluun toivomasi toimitusaika ja -osoite.

3

Nauti lahjasta

Ota vastaan odotettu paketti ja nauti upeasta Delicard-lahjasta.


OSTOSKORI

Ostoskorisi on tyhjä.