Ankanrintaa parmesaanipolentan sekä karamellisoitujen viikunoiden ja omenien kera

Ankanrintaa parmesaanipolentan sekä karamellisoitujen viikunoiden ja omenien kera
Reseptin arvosana
Montako tähteä annat tälle reseptille?
Kategoria Pääruoat
Resepti: Petteri Luoto
Ruokailijamäärä: 4
Päävalmistusaine
2 ankanrintaa, n. 700 g
Muut valmistusaineet
Oriental-mausteseos ankanrintojen pintaan
½ dl juoksevaa hunajaa 
1 tl raastetun inkiväärin mehua  (raasta inkivääri ja purista sormilla mehua raasteesta) 
1 tl raastettua appelsiininkuorta 
1 tl raastettua sitruunankuorta 
1 tl hienonnettua rakuunaa 
1 tl hienonnettuja korianterinsiemeniä 
1 tl unikonsiemeniä 
reilusti mustapippuria  

Parmesaanipolenta
200 g polentasuurimoita 
1 l kasvislientä 
100 g parmesaanijuustoa raastettuna 
80 g voita 
suolaa 
mustapippuria   
Karamellisoidut viikunat ja omenat 
2 tuoretta viikunaa 
4 rkl sokeria 
2 omenaa kuorittuina 
2 rkl voita 
3 rkl vettä 
ripaus sormisuolaa 
ripaus jauhettua inkivääriä
Tee näin
Parmesaanipolentaa varten laita kiehuvaan kasvisliemeen voi, suolaa ja pippuria sekä polentasuurimot. Keitä matalalla lämmöllä hetki ja sekoita polentaa, kun se rupeaa sakenemaan. Nosta kattila pois liedeltä ja anna sen jäähtyä hetki. Lisää lämpimään polentaan parmesaaniraaste ja sekoita hyvin. Tarkista vielä suola.   

Valmista mausteinen Oriental-seos sekoittamalla kaikki ainekset tehosekoittimessa.   

Leikkaa vinoja ruutuja ankanrinnan rasvapintaan. Pane ankanrinnat ilman lisättyä rasvaa kylmälle pannulle rasvapuoli alaspäin. Paista keskilämmöllä, kunnes pinta on rapean ruskea ja paista sitten toinen puoli nopeasti. Pane ankanrinnat 150-asteiseen uuniin rasvapinta ylöspäin 8–10 minuutiksi, kunnes lihalämpömittari näyttää 60-65 astetta. Sivele osa mausteseoksesta ankanrintojen pintaan. Anna lihan vetäytyä vuoassa noin 10 minuuttia. Leikkaa ankanrintapalat viipaleiksi ja sivele loput mausteseoksesta viipaleiden pintaan.   

Halkaise viikunat, sulata ja ruskista 2 rkl sokeria varovasti kuumalla pannulla ja paista viikunoiden halkaisupintaa hetki sokeriliemessä.   

Poista omenoista siemenkota ja leikkaa ne lohkoiksi. Sulata ja ruskista loput 2 rkl sokeria varovasti kuumalla pannulla. Pane omenalohkot pannulle sokeriliemeen pehmenemään. Lisää joukkoon voi ja vesi. Mausta liemi ripauksella suolaa ja inkivääriä.   

Pane parmesaanipolenta lautasille. Nosta polentan päälle ankanrintaviipale. Asettele viikunanpuolikkaat ja omenalohkot lautasille ja kaada annosten ympärille karamellisoitunutta lientä.
Lähetä resepti sähköpostitse:
Your message (click here):

Reseptihaku

Etsi reseptejä vapaalla hakusanalla.



Rajaa hakua:








Näin Delicard-lahjakortit toimivat

Lahjan antajalle - vaivaton ja nopea tilaus

1

Valitse lahjakortti

Valitse tarkoitukseesi sopiva lahjakortti www.delicard.fi -sivuston sesonkikohtaisesta valikoimasta. HUOM! Muista kappalemäärä.

2

Personoi lahjakortti

Lisää valitsemaasi lahjaan henkilökohtainen tervehdys vastaanottajalle.

3

Valitse toimitustapa

Valitse toimitustavaksi postitus tai eDelicard. Postitse upeat lahjakortit voidaan toimittaa yhteen osoitteeseen tai suoraan lahjansaajille.

Lahjan saajalle - valitse lahjasi ja nauti

1

Valitse haluamasi tuotteet

Lunasta lahjakorttisi osoitteessa www.delicard.fi syöttämällä lahjakorttisi numero ja valitsemalla tuotteet.

2

Valitse toimitus­ajan­kohta ja -paikka

Ilmoita palveluun toivomasi toimitusaika ja -osoite.

3

Nauti lahjasta

Ota vastaan odotettu paketti ja nauti upeasta Delicard-lahjasta.


OSTOSKORI

Ostoskorisi on tyhjä.