Peuranpaistia maa-artisokkapyreen, friteerattujen juuresviipaleiden ja riistaliemen kanssa

Peuranpaistia maa-artisokkapyreen, friteerattujen   juuresviipaleiden ja riistaliemen kanssa
Reseptin arvosana
Montako tähteä annat tälle reseptille?
Kategoria Pääruoat
Resepti:
Ruokailijamäärä: 4
Päävalmistusaine
n. 800 g peuranpaistia
Muut valmistusaineet
5 tuoretta timjaminoksaa hakattuna 
rypsiöljyä paistamiseen   

Maa-artisokkapyree 
10 maa-artisokkaa kuorittuna 
1/2 sitruunan mehu 
2 dl kermaviiliä kahvisuodattimen läpi valutettuna 
suolaa   

Friteeratut juuresviipaleet 
palanen tuoretta inkivääriä kuorittuna ja viipaloituna 
2 kpl maa-artisokkia kuorittuna ja viipaloituna 
öljyä friteeraamiseen  
suolaa   

Riistaliemi 
1 salottisipuli kuorittuna ja viipaloituna 
1 rkl fariinisokeria 
1/2 dl vasikanfonditiivistettä 
2 dl vettä 
2 katajanmarjaa 
1 tuore rosmariininoksa hienonnettuna 
loraus sherry- tai punaviinietikkaa 
suolaa, mustapippuria 
nokare voita paistamiseen     
Tee näin
Ota liha huoneenlämpöön 2-3 tuntia ennen paistamista.  Anna verkon olla paistin päällä. Hiero pintaan suolaa ja pippuria, ruskista paisti ympäriinsä pannulla voissa. Työnnä paistomittari keskelle paistia ja pane 120 °C:seen uuniin, kunnes mittari näyttää 57-60 °C (noin 1,5 t). Ota paisti uunista, kääri folioon ja anna vetäytyä vähintään 15 minuuttia.   

Keitä maa-artisokat pehmeän kypsiksi kevyesti suolatussa, sitruunamehulla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois ja anna   höyryn haihtua. Sekoita kermaviili joukkoon ja survo seos pyreeksi. Mausta suolalla.    

Kuumenna öljy vokkipannussa tai kattilassa kuumaksi (lämpötila on oikea, kun öljyyn upotettu leipäpala saa nopeasti kullanruskean pinnan).  

Laita friteerattavat juuresviipaleet öljyyn, kunnes ne ovat rapeita. Mausta suolalla.  Ruskista sipuli voissa, sirottele päälle fariinisokeri ja jatka paistamista hetki, kunnes sipuli on "karamellisoitunut". Lisää fondi, vesi, katajanmarjat ja rosmariini. Kiehauta hetki ja mausta viinietikalla, suolalla ja mustapippurilla. 
Lähetä resepti sähköpostitse:
Your message (click here):

Reseptihaku

Etsi reseptejä vapaalla hakusanalla.



Rajaa hakua:








Näin Delicard-lahjakortit toimivat

Lahjan antajalle - vaivaton ja nopea tilaus

1

Valitse lahjakortti

Valitse tarkoitukseesi sopiva lahjakortti www.delicard.fi -sivuston sesonkikohtaisesta valikoimasta. HUOM! Muista kappalemäärä.

2

Personoi lahjakortti

Lisää valitsemaasi lahjaan henkilökohtainen tervehdys vastaanottajalle.

3

Valitse toimitustapa

Valitse toimitustavaksi postitus tai eDelicard. Postitse upeat lahjakortit voidaan toimittaa yhteen osoitteeseen tai suoraan lahjansaajille.

Lahjan saajalle - valitse lahjasi ja nauti

1

Valitse haluamasi tuotteet

Lunasta lahjakorttisi osoitteessa www.delicard.fi syöttämällä lahjakorttisi numero ja valitsemalla tuotteet.

2

Valitse toimitus­ajan­kohta ja -paikka

Ilmoita palveluun toivomasi toimitusaika ja -osoite.

3

Nauti lahjasta

Ota vastaan odotettu paketti ja nauti upeasta Delicard-lahjasta.


OSTOSKORI

Ostoskorisi on tyhjä.