Paistettua ankanrintaa sahramicouscousin ja kurkkujogurtin kanssa

Paistettua ankanrintaa sahramicouscousin ja   kurkkujogurtin kanssa
Reseptin arvosana
Montako tähteä annat tälle reseptille?
Kategoria Pääruoat
Resepti:
Ruokailijamäärä: 4
Päävalmistusaine
700 g ankanrintaa
Muut valmistusaineet
Mausteseos 
1/2 kanelitankoa 
3 tähtianista 
1 tl fenkolinsiemeniä 
5 kokonaista kardemummaa 
5 laakerinlehteä 
1 tl mustapippuria 
12 kokonaista maustepippuria 
2 tl suolaa   

Kurkkujogurtti 
2 dl ruokajogurttia 
1 dl tuoretta kurkkua hienonnettuna 
1 rkl juoksevaa hunajaa 
vastajauhettuja kuminansiemeniä 
suolaa, pippuria   

Sahramicouscous 
250 g israelilaisia couscousryynejä (tai muuta couscousia)
2 pkt (= 1 g) sahramia  
1/2 l kanafondia 
3 valkosipulinkynttä 
1 l tomaattimehua 
8 tankoa tuoretta parsaa paloiteltuna 
15 sokerihernettä paloiteltuna 
8 varhaisporkkanaa paloiteltuna  1
pieni nippu kevätsipulia hienonnettuna 
1/2 dl mustia oliiveja 
2 punaista paprikaa  
1 tl öljyä 
Tee näin
Murskaa mausteseoksen ainekset morttelissa. Leikkaa useita pitkittäisiä viiltoja ankanrinnan rasvapintaan. Paista ankanrinnat   keskilämmöllä ensin rasvapuolet rapean ruskeiksi, sitten toinen puoli nopeasti. Hiero mausteseos ankanrintojen pintaan. Paista ne uunissa 120 °C:ssa, kunnes paistomittari näyttää 58 °C (noin 35 min.). Anna ankanrintojen vetäytyä voipaperiin käärittynä noin 30 min. Kuumenna ne rasvapuoli alaspäin pannulla ennen tarjoilua ja viipaloi annospaloiksi.  

Sekoita kurkkujogurtin ainekset ja mausta kuminalla, suolalla ja pippurilla.   

Coucousia varten kiehauta kanafondi, tomaattimehu, sahrami ja valkosipulinkynnet. Lisää couscous ja keitä se pehmeäksi.   Siivilöi liemi ja pane se takaisin liedelle kiehumaan kokoon, kunnes liemestä on puolet jäljellä. Anna couscousin jäähtyä ja lisää sekaan öljyä, etteivät ryynit paakkuunnu.    

Lämmitä uuni 250 °C:seen. Leikkaa paprikat puolikkaiksi, poista siemet. Paahda paprikanpuolikkaita voidellulla alustalla uunissa kuoripinta ylöspäin, kunnes kuori on mustunut. Ota paprikat uunista, kuori ja leikkaa ne paloiksi.   

Kiehauta parsat, sokeriherneet ja porkkanat nopeasti suolavedessä. Lämmitä couscous ja sekoita joukkoon kaikki ainekset. Mausta kokoonkeitetyllä liemellä, suolalla ja pippurilla. Tarjoa ankanrintaviipaleiden ja kurkkujogurtin kanssa. 
Lähetä resepti sähköpostitse:
Your message (click here):

Reseptihaku

Etsi reseptejä vapaalla hakusanalla.



Rajaa hakua:








Näin Delicard-lahjakortit toimivat

Lahjan antajalle - vaivaton ja nopea tilaus

1

Valitse lahjakortti

Valitse tarkoitukseesi sopiva lahjakortti www.delicard.fi -sivuston sesonkikohtaisesta valikoimasta. HUOM! Muista kappalemäärä.

2

Personoi lahjakortti

Lisää valitsemaasi lahjaan henkilökohtainen tervehdys vastaanottajalle.

3

Valitse toimitustapa

Valitse toimitustavaksi postitus tai eDelicard. Postitse upeat lahjakortit voidaan toimittaa yhteen osoitteeseen tai suoraan lahjansaajille.

Lahjan saajalle - valitse lahjasi ja nauti

1

Valitse haluamasi tuotteet

Lunasta lahjakorttisi osoitteessa www.delicard.fi syöttämällä lahjakorttisi numero ja valitsemalla tuotteet.

2

Valitse toimitus­ajan­kohta ja -paikka

Ilmoita palveluun toivomasi toimitusaika ja -osoite.

3

Nauti lahjasta

Ota vastaan odotettu paketti ja nauti upeasta Delicard-lahjasta.


OSTOSKORI

Ostoskorisi on tyhjä.