Mukailtu Pekingin ankka

Mukailtu Pekingin ankka
Recipe rating
How many stars you give this recipes?
Category: Pääruoat
Author: Petteri Luoto
Servings: 4
Main ingredients
2 ankanrintaa, noin 700 g

Other ingredients
Pannukakut   
450 g vehnäjauhoja 
3 ½ dl kiehuvaa vettä 
1 rkl kylmää vettä 
2 rkl öljyä, mieluiten seesamiöljyä   

Muut lisukkeet   
1 rkl hunajaa  hoisinkastiketta (kiinalainen maustekastike) 
1 kurkku 
4 kevätsipulia 
suolaa, pippuria
Cooking process
Leikkaa vinoja ruutuja ankanrinnan rasvapintaan. Paista ankanrinnat ilman rasvaa keskilämmöllä ensin  rasvapuoli rapean ruskeaksi, sitten toinen puoli nopeasti. Laita ankanrinnat uunivuokaan rasvapinta  ylöspäin. Sivele rasvapinta hunajalla ja laita uuniin 200 °C:een 6-8 minuutiksi. Ota vuoka uunista ja anna ankanrintojen vetäytyä folioon käärittynä noin 10 min.   

Laita vehnäjauhot kulhoon. Kaada joukkoon kiehuva vesi ja vatkaa kiinteäksi taikinaksi. Lisää kylmä vesi ja työstä taikina käsin jauhotetulla pöydällä kunnes taikina on pehmeä ja tasainen. Peitä taikina ja anna levätä puolisen tuntia.   

Jaa taikina kahteen osaan. Käytä niin vähän jauhoja kuin mahdollista ja pyöritä taikinasta kaksi noin 40 cm pitkää tankoa. Leikkaa molemmat tangot 16 palaan. Paina taikinapalat käsien välissä pyörylöiksi, joiden halkaisija on noin 5–6 cm. Ota puolet pannukakuista ja sivele seesamiöljyä päälle. Laita loput pannukakut öljytyn sivun päälle pareittain. Kauli jokainen pari kunnes halkaisija on noin 15 cm.   

Kuumenna paistinpannu ilman öljyä ja paista pannukakut keskilämmöllä 1-2 minuuttia tai kunnes ne ovat ruskeanlaikukkaat. Käännä ja paista toinen puoli. Kun pinta kuplii, ne ovat valmiit. Halkaise vielä lämpimät pannukakut sormin. Aseta ne pellille ja peitä kevyesti kostutetulla pyyheliinalla.   

Kaada hoisinkastike tarjoilukulhoon ja leikkaa kurkku tangoiksi ja kevätsipuli paloiksi. Leikkaa ankanrinnat ohuiksi viipaleiksi. Lämmitä pannukakut pellillä muutama minuutti uunissa 200 °C:ssa.  Ruokailun yhteydessä jokainen ottaa pannukakun, lusikoi päälle hieman hoisinkastiketta ja täyttää  ankanrinnalla, kurkulla ja sipulilla. 
Send recipe via e-mail:
Your message (click here):

Recipe search

Find recipes by key word.



Restrict the search to:








This is how Delicard gift cards work

To the sender of the gift - quick and easy to order

1

Choose the gift card

Choose the gift card that fits your purpose the best from our seasonal card selection.

2

Personalize your gift card

Add a personal greeting to the gift you have chosen.

3

Choose delivery method

You can choose mailing or eDelicard. Luxurious gift cards can be sent by post to one address or directly to the gift receivers.

To the receiver of the gift - choose your gift and enjoy

1

Choose the products you desire

Redeem your gift card from www.delicard.fi by entering the number of your gift card and selecting the products.

2

Choose delivery date and place

Enter the delivery date and address.

3

Enjoy the gift

Receive the expected package and enjoy your wonderful Delicard gift.


SHOPPING CART

Shopping Cart is empty.