Mukailtu Pekingin ankka

Mukailtu Pekingin ankka
Reseptin arvosana
Montako tähteä annat tälle reseptille?
Kategoria Pääruoat
Resepti: Petteri Luoto
Ruokailijamäärä: 4
Päävalmistusaine
2 ankanrintaa, noin 700 g

Muut valmistusaineet
Pannukakut   
450 g vehnäjauhoja 
3 ½ dl kiehuvaa vettä 
1 rkl kylmää vettä 
2 rkl öljyä, mieluiten seesamiöljyä   

Muut lisukkeet   
1 rkl hunajaa  hoisinkastiketta (kiinalainen maustekastike) 
1 kurkku 
4 kevätsipulia 
suolaa, pippuria
Tee näin
Leikkaa vinoja ruutuja ankanrinnan rasvapintaan. Paista ankanrinnat ilman rasvaa keskilämmöllä ensin  rasvapuoli rapean ruskeaksi, sitten toinen puoli nopeasti. Laita ankanrinnat uunivuokaan rasvapinta  ylöspäin. Sivele rasvapinta hunajalla ja laita uuniin 200 °C:een 6-8 minuutiksi. Ota vuoka uunista ja anna ankanrintojen vetäytyä folioon käärittynä noin 10 min.   

Laita vehnäjauhot kulhoon. Kaada joukkoon kiehuva vesi ja vatkaa kiinteäksi taikinaksi. Lisää kylmä vesi ja työstä taikina käsin jauhotetulla pöydällä kunnes taikina on pehmeä ja tasainen. Peitä taikina ja anna levätä puolisen tuntia.   

Jaa taikina kahteen osaan. Käytä niin vähän jauhoja kuin mahdollista ja pyöritä taikinasta kaksi noin 40 cm pitkää tankoa. Leikkaa molemmat tangot 16 palaan. Paina taikinapalat käsien välissä pyörylöiksi, joiden halkaisija on noin 5–6 cm. Ota puolet pannukakuista ja sivele seesamiöljyä päälle. Laita loput pannukakut öljytyn sivun päälle pareittain. Kauli jokainen pari kunnes halkaisija on noin 15 cm.   

Kuumenna paistinpannu ilman öljyä ja paista pannukakut keskilämmöllä 1-2 minuuttia tai kunnes ne ovat ruskeanlaikukkaat. Käännä ja paista toinen puoli. Kun pinta kuplii, ne ovat valmiit. Halkaise vielä lämpimät pannukakut sormin. Aseta ne pellille ja peitä kevyesti kostutetulla pyyheliinalla.   

Kaada hoisinkastike tarjoilukulhoon ja leikkaa kurkku tangoiksi ja kevätsipuli paloiksi. Leikkaa ankanrinnat ohuiksi viipaleiksi. Lämmitä pannukakut pellillä muutama minuutti uunissa 200 °C:ssa.  Ruokailun yhteydessä jokainen ottaa pannukakun, lusikoi päälle hieman hoisinkastiketta ja täyttää  ankanrinnalla, kurkulla ja sipulilla. 
Lähetä resepti sähköpostitse:
Your message (click here):

Reseptihaku

Etsi reseptejä vapaalla hakusanalla.



Rajaa hakua:








Näin Delicard-lahjakortit toimivat

Lahjan antajalle - vaivaton ja nopea tilaus

1

Valitse lahjakortti

Valitse tarkoitukseesi sopiva lahjakortti www.delicard.fi -sivuston sesonkikohtaisesta valikoimasta. HUOM! Muista kappalemäärä.

2

Personoi lahjakortti

Lisää valitsemaasi lahjaan henkilökohtainen tervehdys vastaanottajalle.

3

Valitse toimitustapa

Valitse toimitustavaksi postitus tai eDelicard. Postitse upeat lahjakortit voidaan toimittaa yhteen osoitteeseen tai suoraan lahjansaajille.

Lahjan saajalle - valitse lahjasi ja nauti

1

Valitse haluamasi tuotteet

Lunasta lahjakorttisi osoitteessa www.delicard.fi syöttämällä lahjakorttisi numero ja valitsemalla tuotteet.

2

Valitse toimitus­ajan­kohta ja -paikka

Ilmoita palveluun toivomasi toimitusaika ja -osoite.

3

Nauti lahjasta

Ota vastaan odotettu paketti ja nauti upeasta Delicard-lahjasta.


OSTOSKORI

Ostoskorisi on tyhjä.