Kevyesti savustettua ankanrintaa kurpitsapyreen, paistettujen sienien ja porkkanoiden kanssa

Kevyesti savustettua ankanrintaa kurpitsapyreen, paistettujen sienien ja porkkanoiden kanssa
Recipe rating
How many stars you give this recipes?
Category: Pääruoat
Author: Petteri Luoto
Servings: 4
Main ingredients
700 g ankanrintaa

Other ingredients
savustuspussi   
Marinadi 
1,25 l vettä 
3 dl sokeria 
1,5 dl karkeaa merisuolaa   

Kurpitsapyree 
600 g keltaista talvikurpitsaa  
öljyä vuokaan 
3 rkl sherryetikkaa 
100 g voita 
suolaa, mustapippuria   

Paistetut siitakesienet ja porkkanat 
200 g siitakesieniä 
1 nippu varhaisporkkanoita (tai 4 tavallista porkkanaa) puhdistettuina 
½ dl seesaminsiemeniä paahdettuna 
½ dl vettä  2 rkl voita 
suolaa, mustapippuria  
Cooking process
Valmista ankanrinnoille marinadi kiehauttamalla vesi, sokeri ja suola. Jäähdytä liemi, upota ankanrinnat siihen ja pane kolmeksi tunniksi jääkaappiin. Pyyhi ja kuivaa ankanrinnat ja pane ne savustuspussissa uuniin 250 °C:seen kymmeneksi minuutiksi antamaan kevyen savunmaun.    

Tee ankanrintojen rasvapintaan ristikkäisiä viiltoja. Paista ne pannulla keskilämmöllä ensin rasvapuolet rapean ruskeiksi, sitten toinen puoli nopeasti. Laske uunin lämpötila 125 °C:seen. Pane ankanrinnat uuniin, kunnes lihalämpömittari näyttää 58 °C (noin 10 minuuttia). Anna ankanrintojen vetäytyä folioon käärittynä noin 10 min. Kuumenna ne rasvapuoli alaspäin pannulla ennen tarjoilua ja viipaloi annospaloiksi.    

Kuori ja paloittele kurpitsat. Pane kurpitsapalaset uunivuokaan, kaada öljyä päälle sen verran, että vuoan pohja peittyy. Pane kansi tai folio päälle ja nosta vuoka uuniin 125 °C:seen 40 minuutiksi. Pane kurpitsa tehosekoittimeen ja lisää joukkoon sherryetikka ja  voi. Aja pyreeksi. Mausta suolalla ja pippurilla.   

Paista varhaisporkkanat pannulla voissa. Jos käytät tavallisia porkkanoita, halkaise ne ensin pituussuunnassa. Lisää pannulle vesi, 1 rkl voita ja suolaa. Kypsennä porkkanat pannulla niin, että neste on kokonaan haihtunut. Paista  sienet ja seesaminsiemenet pannulla nokareessa voita. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa porkkanat, sienet ja kurpitsapyree ankanrintojen kanssa. 
Send recipe via e-mail:
Your message (click here):

Recipe search

Find recipes by key word.



Restrict the search to:








This is how Delicard gift cards work

To the sender of the gift - quick and easy to order

1

Choose the gift card

Choose the gift card that fits your purpose the best from our seasonal card selection.

2

Personalize your gift card

Add a personal greeting to the gift you have chosen.

3

Choose delivery method

You can choose mailing or eDelicard. Luxurious gift cards can be sent by post to one address or directly to the gift receivers.

To the receiver of the gift - choose your gift and enjoy

1

Choose the products you desire

Redeem your gift card from www.delicard.fi by entering the number of your gift card and selecting the products.

2

Choose delivery date and place

Enter the delivery date and address.

3

Enjoy the gift

Receive the expected package and enjoy your wonderful Delicard gift.


SHOPPING CART

Shopping Cart is empty.