Kevyesti savustettua ankanrintaa kurpitsapyreen, paistettujen sienien ja porkkanoiden kanssa

Kevyesti savustettua ankanrintaa kurpitsapyreen, paistettujen sienien ja porkkanoiden kanssa
Reseptin arvosana
Montako tähteä annat tälle reseptille?
Kategoria Pääruoat
Resepti: Petteri Luoto
Ruokailijamäärä: 4
Päävalmistusaine
700 g ankanrintaa

Muut valmistusaineet
savustuspussi   
Marinadi 
1,25 l vettä 
3 dl sokeria 
1,5 dl karkeaa merisuolaa   

Kurpitsapyree 
600 g keltaista talvikurpitsaa  
öljyä vuokaan 
3 rkl sherryetikkaa 
100 g voita 
suolaa, mustapippuria   

Paistetut siitakesienet ja porkkanat 
200 g siitakesieniä 
1 nippu varhaisporkkanoita (tai 4 tavallista porkkanaa) puhdistettuina 
½ dl seesaminsiemeniä paahdettuna 
½ dl vettä  2 rkl voita 
suolaa, mustapippuria  
Tee näin
Valmista ankanrinnoille marinadi kiehauttamalla vesi, sokeri ja suola. Jäähdytä liemi, upota ankanrinnat siihen ja pane kolmeksi tunniksi jääkaappiin. Pyyhi ja kuivaa ankanrinnat ja pane ne savustuspussissa uuniin 250 °C:seen kymmeneksi minuutiksi antamaan kevyen savunmaun.    

Tee ankanrintojen rasvapintaan ristikkäisiä viiltoja. Paista ne pannulla keskilämmöllä ensin rasvapuolet rapean ruskeiksi, sitten toinen puoli nopeasti. Laske uunin lämpötila 125 °C:seen. Pane ankanrinnat uuniin, kunnes lihalämpömittari näyttää 58 °C (noin 10 minuuttia). Anna ankanrintojen vetäytyä folioon käärittynä noin 10 min. Kuumenna ne rasvapuoli alaspäin pannulla ennen tarjoilua ja viipaloi annospaloiksi.    

Kuori ja paloittele kurpitsat. Pane kurpitsapalaset uunivuokaan, kaada öljyä päälle sen verran, että vuoan pohja peittyy. Pane kansi tai folio päälle ja nosta vuoka uuniin 125 °C:seen 40 minuutiksi. Pane kurpitsa tehosekoittimeen ja lisää joukkoon sherryetikka ja  voi. Aja pyreeksi. Mausta suolalla ja pippurilla.   

Paista varhaisporkkanat pannulla voissa. Jos käytät tavallisia porkkanoita, halkaise ne ensin pituussuunnassa. Lisää pannulle vesi, 1 rkl voita ja suolaa. Kypsennä porkkanat pannulla niin, että neste on kokonaan haihtunut. Paista  sienet ja seesaminsiemenet pannulla nokareessa voita. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa porkkanat, sienet ja kurpitsapyree ankanrintojen kanssa. 
Lähetä resepti sähköpostitse:
Your message (click here):

Reseptihaku

Etsi reseptejä vapaalla hakusanalla.



Rajaa hakua:








Näin Delicard-lahjakortit toimivat

Lahjan antajalle - vaivaton ja nopea tilaus

1

Valitse lahjakortti

Valitse tarkoitukseesi sopiva lahjakortti www.delicard.fi -sivuston sesonkikohtaisesta valikoimasta. HUOM! Muista kappalemäärä.

2

Personoi lahjakortti

Lisää valitsemaasi lahjaan henkilökohtainen tervehdys vastaanottajalle.

3

Valitse toimitustapa

Valitse toimitustavaksi postitus tai eDelicard. Postitse upeat lahjakortit voidaan toimittaa yhteen osoitteeseen tai suoraan lahjansaajille.

Lahjan saajalle - valitse lahjasi ja nauti

1

Valitse haluamasi tuotteet

Lunasta lahjakorttisi osoitteessa www.delicard.fi syöttämällä lahjakorttisi numero ja valitsemalla tuotteet.

2

Valitse toimitus­ajan­kohta ja -paikka

Ilmoita palveluun toivomasi toimitusaika ja -osoite.

3

Nauti lahjasta

Ota vastaan odotettu paketti ja nauti upeasta Delicard-lahjasta.


OSTOSKORI

Ostoskorisi on tyhjä.