Karitsankareet tapenaden, harissapyreen ja lämpimän feta-vihannessalaatin kanssa

Karitsankareet tapenaden, harissapyreen ja lämpimän feta-vihannessalaatin kanssa
Recipe rating
How many stars you give this recipes?
Category: Pääruoat
Author: Petteri Luoto
Servings: 4
Main ingredients
700 g karitsankareita

Other ingredients
öljyä paistamiseen 
suolaa, mustapippuria 
1 sitruunan kuori raastettuna   

Tapenade 
2 dl kivettömiä kalamata-oliiveja 
1 valkosipulinkynsi 
1 tl dijonsinappia 
1 tl kapriksia 
1 dl oliiviöljyä   

Harissapyree 
1 porkkana 
1 sipuli 
1 sellerin varsi  
100 g juuriselleriä 
1 punainen paprika 
pala inkivääriä 
3 valkosipulinkynttä 
1 dl tummaa lihalientä 
3 dl punaviiniä 
½ dl punaviinietikkaa 
1 dl fariinisokeria 
1 rkl juustokuminaa 
1 tölkki tomaattimurskaa 
3 laakerinlehteä 
3 rkl harissatahnaa  
öljyä kuullottamiseen 
suolaa   

Feta-vihannessalaatti 
100 g fetajuustoa 
200 g kirsikkatomaatteja 
200 g keitettyä parsaa 
200 g marinoitua artisokkaa 
1 dl kivettömiä vihreitä oliiveja
öljyä paistamiseen 
suolaa, mustapippuria 
pieni nippu tuoretta rakuunaa 
Cooking process
Ota liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista.    

Harissapyrettä varten leikkaa juurekset ja vihannekset pieniksi paloiksi ja kuullota ne öljyssä kattilassa. Lisää nesteet ja mausteet. Keitä miedolla lämmöllä noin 1 tunti. Soseuta tehosekoittimessa pyreeksi.   

Valmista tapenade sekoittamalla kaikki ainekset tehosekoittimessa karkeaksi tahnaksi. Mausta karitsankareet suolalla ja pippurilla. Paista ne kuumalla pannulla ympäriinsä kauniin ruskeiksi. Sivele tapenade kareiden pintaan ja pane ne uuniin 125 °C:seen noin 12 minuutiksi, kunnes lihalämpömittari näyttää 55 °C. Anna kareiden vetäytyä hetki folioon käärittynä.   

Pane feta-vihannessalaatin vihannekset kuumalle pannulle öljyyn ja paista hetki. Lisää feta ja rakuuna vasta paistamisen loppuvaiheessa. Mausta suolalla ja pippurilla.   

Leikkaa kareet kyljyspaloiksi. Ripota niiden päälle sitruunan kuoriraastetta. Tarjoa kyljykset lämpimän harissapyreen ja feta-vihannessalaatin kanssa. 
Send recipe via e-mail:
Your message (click here):

Recipe search

Find recipes by key word.



Restrict the search to:








This is how Delicard gift cards work

To the sender of the gift - quick and easy to order

1

Choose the gift card

Choose the gift card that fits your purpose the best from our seasonal card selection.

2

Personalize your gift card

Add a personal greeting to the gift you have chosen.

3

Choose delivery method

You can choose mailing or eDelicard. Luxurious gift cards can be sent by post to one address or directly to the gift receivers.

To the receiver of the gift - choose your gift and enjoy

1

Choose the products you desire

Redeem your gift card from www.delicard.fi by entering the number of your gift card and selecting the products.

2

Choose delivery date and place

Enter the delivery date and address.

3

Enjoy the gift

Receive the expected package and enjoy your wonderful Delicard gift.


SHOPPING CART

Shopping Cart is empty.