Karitsankareet tapenaden, harissapyreen ja lämpimän feta-vihannessalaatin kanssa

Karitsankareet tapenaden, harissapyreen ja lämpimän feta-vihannessalaatin kanssa
Reseptin arvosana
Montako tähteä annat tälle reseptille?
Kategoria Pääruoat
Resepti: Petteri Luoto
Ruokailijamäärä: 4
Päävalmistusaine
700 g karitsankareita

Muut valmistusaineet
öljyä paistamiseen 
suolaa, mustapippuria 
1 sitruunan kuori raastettuna   

Tapenade 
2 dl kivettömiä kalamata-oliiveja 
1 valkosipulinkynsi 
1 tl dijonsinappia 
1 tl kapriksia 
1 dl oliiviöljyä   

Harissapyree 
1 porkkana 
1 sipuli 
1 sellerin varsi  
100 g juuriselleriä 
1 punainen paprika 
pala inkivääriä 
3 valkosipulinkynttä 
1 dl tummaa lihalientä 
3 dl punaviiniä 
½ dl punaviinietikkaa 
1 dl fariinisokeria 
1 rkl juustokuminaa 
1 tölkki tomaattimurskaa 
3 laakerinlehteä 
3 rkl harissatahnaa  
öljyä kuullottamiseen 
suolaa   

Feta-vihannessalaatti 
100 g fetajuustoa 
200 g kirsikkatomaatteja 
200 g keitettyä parsaa 
200 g marinoitua artisokkaa 
1 dl kivettömiä vihreitä oliiveja
öljyä paistamiseen 
suolaa, mustapippuria 
pieni nippu tuoretta rakuunaa 
Tee näin
Ota liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista.    

Harissapyrettä varten leikkaa juurekset ja vihannekset pieniksi paloiksi ja kuullota ne öljyssä kattilassa. Lisää nesteet ja mausteet. Keitä miedolla lämmöllä noin 1 tunti. Soseuta tehosekoittimessa pyreeksi.   

Valmista tapenade sekoittamalla kaikki ainekset tehosekoittimessa karkeaksi tahnaksi. Mausta karitsankareet suolalla ja pippurilla. Paista ne kuumalla pannulla ympäriinsä kauniin ruskeiksi. Sivele tapenade kareiden pintaan ja pane ne uuniin 125 °C:seen noin 12 minuutiksi, kunnes lihalämpömittari näyttää 55 °C. Anna kareiden vetäytyä hetki folioon käärittynä.   

Pane feta-vihannessalaatin vihannekset kuumalle pannulle öljyyn ja paista hetki. Lisää feta ja rakuuna vasta paistamisen loppuvaiheessa. Mausta suolalla ja pippurilla.   

Leikkaa kareet kyljyspaloiksi. Ripota niiden päälle sitruunan kuoriraastetta. Tarjoa kyljykset lämpimän harissapyreen ja feta-vihannessalaatin kanssa. 
Lähetä resepti sähköpostitse:
Your message (click here):

Reseptihaku

Etsi reseptejä vapaalla hakusanalla.



Rajaa hakua:








Näin Delicard-lahjakortit toimivat

Lahjan antajalle - vaivaton ja nopea tilaus

1

Valitse lahjakortti

Valitse tarkoitukseesi sopiva lahjakortti www.delicard.fi -sivuston sesonkikohtaisesta valikoimasta. HUOM! Muista kappalemäärä.

2

Personoi lahjakortti

Lisää valitsemaasi lahjaan henkilökohtainen tervehdys vastaanottajalle.

3

Valitse toimitustapa

Valitse toimitustavaksi postitus tai eDelicard. Postitse upeat lahjakortit voidaan toimittaa yhteen osoitteeseen tai suoraan lahjansaajille.

Lahjan saajalle - valitse lahjasi ja nauti

1

Valitse haluamasi tuotteet

Lunasta lahjakorttisi osoitteessa www.delicard.fi syöttämällä lahjakorttisi numero ja valitsemalla tuotteet.

2

Valitse toimitus­ajan­kohta ja -paikka

Ilmoita palveluun toivomasi toimitusaika ja -osoite.

3

Nauti lahjasta

Ota vastaan odotettu paketti ja nauti upeasta Delicard-lahjasta.


OSTOSKORI

Ostoskorisi on tyhjä.