Karitsan paahtopaisti Gremolatan ja currycouscousin kanssa

Karitsan paahtopaisti Gremolatan ja currycouscousin kanssa
Recipe rating
How many stars you give this recipes?
Category: Pääruoat
Author: Petteri Luoto
Servings: 4
Main ingredients
4 kpl karitsan paahtopaistia (à 130 g)

Other ingredients
öljyä paistamiseen 
suolaa, mustapippuria  
 
Gremolata-yrttiseos 
1 nippu persiljaa 
2 sitruunan raastettu kuori 
2 valkosipulinkynttä   
2 dl ruokaöljyä  suolaa 
  
Currycouscous 
250 g couscousryynejä  
1½ dl kanalientä 
3 dl tomaattimehua 
1 rkl currya  
3 valkosipulinkynttä murskattuna 
8 tankoa tuoretta parsaa paloiteltuna 
15 sokerihernettä paloiteltuna 
8 varhaisporkkanaa paloiteltuna 
1 pieni nippu kevätsipulia hienonnettuna 
1 punainen paprika  
½ dl mustia oliiveja 
½ dl öljyä 
suolaa, mustapippuria 
Cooking process
Mausta huoneenlämpöiset karitsan paahtopaistipalat suolalla ja pippurilla. Paista ne kuumalla pannulla öljyssä nopeasti molemmin puolin. Pane lihapalat uuniin 125 °C:seen noin 15 minuutiksi (kunnes lihalämpömittari näyttää 55 °C).    

Valmista gremolata sekoittamalla kaikki ainekset tehosekoittimessa karkeaksi massaksi. Sivele seosta uunista otettujen paahtopaistipalojen pintaan ja jätä vähän seosta myöhempään sivelyyn. Anna lihan vetäytyä hetki. Leikkaa lihapalat viipaleiksi ja sivele niiden pintaan loput gremolatasta.   

Couscousia varten kiehauta kanaleimi, tomaattimehu, curry ja murskatut valkosipulinkynnet. Lisää couscous ja anna ryynien hautua kypsiksi n. 15 minuuttia (älä keitä). Anna couscousin jäähtyä ja lisää sekaan öljyä, etteivät ryynit paakkuunnu.    

Lämmitä uuni 250 °C:seen. Leikkaa paprika puolikkaaksi, poista siemenet. Paahda paprikoita voidellulla alustalla uunissa kuoripinta ylöspäin, kunnes kuori on mustunut. Ota paprikat uunista, kuori ja leikkaa ne paloiksi. Kiehauta parsat, sokeriherneet ja porkkanat nopeasti suolavedessä. Lämmitä couscous, sekoita joukkoon kaikki vihannekset ja oliivit. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa karitsan paahtopaistiviipaleiden kanssa. 
Send recipe via e-mail:
Your message (click here):

Recipe search

Find recipes by key word.



Restrict the search to:








This is how Delicard gift cards work

To the sender of the gift - quick and easy to order

1

Choose the gift card

Choose the gift card that fits your purpose the best from our seasonal card selection.

2

Personalize your gift card

Add a personal greeting to the gift you have chosen.

3

Choose delivery method

You can choose mailing or eDelicard. Luxurious gift cards can be sent by post to one address or directly to the gift receivers.

To the receiver of the gift - choose your gift and enjoy

1

Choose the products you desire

Redeem your gift card from www.delicard.fi by entering the number of your gift card and selecting the products.

2

Choose delivery date and place

Enter the delivery date and address.

3

Enjoy the gift

Receive the expected package and enjoy your wonderful Delicard gift.


SHOPPING CART

Shopping Cart is empty.