Karitsan paahtopaisti Gremolatan ja currycouscousin kanssa

Karitsan paahtopaisti Gremolatan ja currycouscousin kanssa
Reseptin arvosana
Montako tähteä annat tälle reseptille?
Kategoria Pääruoat
Resepti: Petteri Luoto
Ruokailijamäärä: 4
Päävalmistusaine
4 kpl karitsan paahtopaistia (à 130 g)

Muut valmistusaineet
öljyä paistamiseen 
suolaa, mustapippuria  
 
Gremolata-yrttiseos 
1 nippu persiljaa 
2 sitruunan raastettu kuori 
2 valkosipulinkynttä   
2 dl ruokaöljyä  suolaa 
  
Currycouscous 
250 g couscousryynejä  
1½ dl kanalientä 
3 dl tomaattimehua 
1 rkl currya  
3 valkosipulinkynttä murskattuna 
8 tankoa tuoretta parsaa paloiteltuna 
15 sokerihernettä paloiteltuna 
8 varhaisporkkanaa paloiteltuna 
1 pieni nippu kevätsipulia hienonnettuna 
1 punainen paprika  
½ dl mustia oliiveja 
½ dl öljyä 
suolaa, mustapippuria 
Tee näin
Mausta huoneenlämpöiset karitsan paahtopaistipalat suolalla ja pippurilla. Paista ne kuumalla pannulla öljyssä nopeasti molemmin puolin. Pane lihapalat uuniin 125 °C:seen noin 15 minuutiksi (kunnes lihalämpömittari näyttää 55 °C).    

Valmista gremolata sekoittamalla kaikki ainekset tehosekoittimessa karkeaksi massaksi. Sivele seosta uunista otettujen paahtopaistipalojen pintaan ja jätä vähän seosta myöhempään sivelyyn. Anna lihan vetäytyä hetki. Leikkaa lihapalat viipaleiksi ja sivele niiden pintaan loput gremolatasta.   

Couscousia varten kiehauta kanaleimi, tomaattimehu, curry ja murskatut valkosipulinkynnet. Lisää couscous ja anna ryynien hautua kypsiksi n. 15 minuuttia (älä keitä). Anna couscousin jäähtyä ja lisää sekaan öljyä, etteivät ryynit paakkuunnu.    

Lämmitä uuni 250 °C:seen. Leikkaa paprika puolikkaaksi, poista siemenet. Paahda paprikoita voidellulla alustalla uunissa kuoripinta ylöspäin, kunnes kuori on mustunut. Ota paprikat uunista, kuori ja leikkaa ne paloiksi. Kiehauta parsat, sokeriherneet ja porkkanat nopeasti suolavedessä. Lämmitä couscous, sekoita joukkoon kaikki vihannekset ja oliivit. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa karitsan paahtopaistiviipaleiden kanssa. 
Lähetä resepti sähköpostitse:
Your message (click here):

Reseptihaku

Etsi reseptejä vapaalla hakusanalla.



Rajaa hakua:








Näin Delicard-lahjakortit toimivat

Lahjan antajalle - vaivaton ja nopea tilaus

1

Valitse lahjakortti

Valitse tarkoitukseesi sopiva lahjakortti www.delicard.fi -sivuston sesonkikohtaisesta valikoimasta. HUOM! Muista kappalemäärä.

2

Personoi lahjakortti

Lisää valitsemaasi lahjaan henkilökohtainen tervehdys vastaanottajalle.

3

Valitse toimitustapa

Valitse toimitustavaksi postitus tai eDelicard. Postitse upeat lahjakortit voidaan toimittaa yhteen osoitteeseen tai suoraan lahjansaajille.

Lahjan saajalle - valitse lahjasi ja nauti

1

Valitse haluamasi tuotteet

Lunasta lahjakorttisi osoitteessa www.delicard.fi syöttämällä lahjakorttisi numero ja valitsemalla tuotteet.

2

Valitse toimitus­ajan­kohta ja -paikka

Ilmoita palveluun toivomasi toimitusaika ja -osoite.

3

Nauti lahjasta

Ota vastaan odotettu paketti ja nauti upeasta Delicard-lahjasta.


OSTOSKORI

Ostoskorisi on tyhjä.