Ankanrintaa linssihöystön ja porkkanapyreen kanssa

Ankanrintaa linssihöystön ja porkkanapyreen kanssa
Reseptin arvosana
Montako tähteä annat tälle reseptille?
Kategoria Pääruoat
Resepti:
Ruokailijamäärä: 4
Päävalmistusaine
700 g ankanrintaa
Muut valmistusaineet
2 dl balsamiviinietikkaa 
1/2 dl juoksevaa hunajaa 
1 rkl silputtua tuoretta rakuunaa   

Linssihöystö: 
4 dl yön yli liotettuja vihreitä linssejä keitettynä 
1 salottisipuli hienonnettuna 
1 rkl silputtua persiljaa 
1 rkl silputtua ruohosipulia 
100 g keitettyjä vihreitä papuja hienonnettuna 
1 dl kermaa 
1/2 dl parmesaaniraastetta 
suolaa, pippuria   

Porkkanapyree: 
6 porkkanaa paloiteltuna 
1 kokonainen valkosipuli 
2 dl appelsiinimehua 
50 g voita 
suolaa, pippuria   

Aprikoosikastike: 
12 kuivattua aprikoosia 
1/2 dl juoksevaa hunajaa 
2 rkl balsamiviinietikkaa  
Tee näin
Leikkaa useita pitkittäisiä viiltoja ankanrinnan rasvapintaan. Suolaa ja pippuroi ankanrinnat, paista keskilämmöllä ensin rasvapuolet rapean ruskeiksi, sitten toinen puoli nopeasti. Keitä balsamiviinietikka kokoon siirappimaiseksi, lisää hunaja ja rakuuna. Sivele seos ankanrintojen pintaan. Paista   ankanrinnat uunissa 100 °C:ssa, kunnes mittari näyttää 60-65 °C (noin 35 min.). 

Anna ankanrintojen vetäytyä folioon käärittyinä noin 30 min. Kuumenna ne rasvapuoli alaspäin pannulla ennen tarjoilua ja viipaloi annospaloiksi.    

Sekoita linssihöystön ainekset, mausta suolalla ja pippurilla.   

Porkkanapyreetä varten paahda valkosipulia uunissa 200 °C:ssa noin 30 min. Anna jäähtyä. Keitä porkkanapalat kypsiksi vedessä, johon on sekoitettu appelsiinimehu. Kaada pois neste, pane porkkanat tehosekoittimeen.  Purista sekoittimeen myös pehmeät valkosipulinkynnet ja lisää  joukkoon voi. Aja sileäksi massaksi. Mausta pyree suolalla ja pippurilla.   

Lämmitä aprikoosit hunaja-balsamiviinietikkaseoksessa.   

Asettele ruoat tarjoiluvadille ja kumoa päälle aprikoosikastike.  
Lähetä resepti sähköpostitse:
Your message (click here):

Reseptihaku

Etsi reseptejä vapaalla hakusanalla.



Rajaa hakua:








Näin Delicard-lahjakortit toimivat

Lahjan antajalle - vaivaton ja nopea tilaus

1

Valitse lahjakortti

Valitse tarkoitukseesi sopiva lahjakortti www.delicard.fi -sivuston sesonkikohtaisesta valikoimasta. HUOM! Muista kappalemäärä.

2

Personoi lahjakortti

Lisää valitsemaasi lahjaan henkilökohtainen tervehdys vastaanottajalle.

3

Valitse toimitustapa

Valitse toimitustavaksi postitus tai eDelicard. Postitse upeat lahjakortit voidaan toimittaa yhteen osoitteeseen tai suoraan lahjansaajille.

Lahjan saajalle - valitse lahjasi ja nauti

1

Valitse haluamasi tuotteet

Lunasta lahjakorttisi osoitteessa www.delicard.fi syöttämällä lahjakorttisi numero ja valitsemalla tuotteet.

2

Valitse toimitus­ajan­kohta ja -paikka

Ilmoita palveluun toivomasi toimitusaika ja -osoite.

3

Nauti lahjasta

Ota vastaan odotettu paketti ja nauti upeasta Delicard-lahjasta.


OSTOSKORI

Ostoskorisi on tyhjä.